Archívum - Történet

december 4th, 2013

Nash Junior Bojlistábor 2013

dec 4 2013

A horgászat csak a kívülállóknak, ezzel a különleges szabadidős tevékenységgel nem igazán foglalkozó embereknek tűnik egyszerű tevékenységnek. Aki viszont aktívan műveli, tisztában van a tanulási folyamatokkal, nehézségi fokaival. A horgásszá válás nem egyik napról a másikra következik be, egy hosszú folyamat végeredményeként lehet eljutni arra a szintre, hogy megismerjük a halakat, tisztában legyünk táplálkozási szokásaikkal, vagy akár megtaláljuk őket minden időjárási viszonyok közepette. Viszont csak akkor válhatunk igazán érett, vízen, vízparton mozgó horgásszá, ha már gyermekkorunktól kezdve foglalkozunk a horgászattal.

december 17th

Merenyei évadzáró!

dec 17 2009

Szokásunkhoz híven, mint minden év decemberében, most is a téli pecánkat az egyik kedvenc horgászvízünkön a merenyei tározón ejtettük meg.
December 7-én érkeztünk a tó partjára, mivel szeretjük a kihívásokat, így mindenképp olyan helyre szerettünk volna ülni, ahol a téli hónapokban, eddig még senki nem nagyon tudott kimagasló eredményeket produkálni!
Ezért a helyválasztásunk a kanyar (1/1) nevű horgászhelyre esett.
Nagyon szeretjük és ismerjük ezt a helyet, sokat horgásztunk már itt, de mindig csak tavasztól-őszig.

november 30th

Szabad egy fotóra Harcsa koma?

nov 30 2009

Sokan vagyunk horgászok, akiknek téli hónapokban kedvenc időtöltése felidézni nyári élményeiket. Tavainkat vastag jégpáncél veszi birtokba - átmenetileg szüneteltetve kedvenc időtöltésünket, lehetőséget adva egy-egy jól sikerült nyári peca vagy feledhetetlen horgászkaland felelevenítésére. Íme, egy az emlékezetesek közül!

november 10th

Bojlis palánták nagy fogásai!

nov 10 2009

Öt szimpatikus bojlis növendékkel foglaltuk el szeptember 18-án, pénteken a 16-os horgászhelyet Merenyén. Név szerint: Pál Botond, Nagy Richárd, Horváth Miklós (Pécs), Kun Benjamin, Zsoldos Tícián (Szombathely) A két tógazda Józsi és Gyuri, a tőlük már megszokott vendégszeretetével fogadott minket

november 6th

Ez is húsz pluszos még ha nem is ponty!

nov 6 2009

Szeptember 1-én hajnalban érkeztem egy hosszabb merenyei túrára,
csendes meleg nap ígérkezett teljesen sima víz tükörrel.
Bójázás után kettő nagyobb etetést készítettem és arra számítottam
hogy a hét második felében beérő etetésen fogok inkább halat fogni.

szeptember 2nd

Szombat délután érkeztem a Merenyei tározó partjára.

szep 2 2009

Sajnos szinte viharos erejű szél fogadott, ami erősen megkérdőjelezte a vízre szállást. Beszélgetéssel és szomszédolással töltöttem az első két órát. Hat óra után szerencsére kicsit megenyhült az idő, a szemerkélő eső ellenére már biztonsággal be lehetett bójázni. Két etetést készítettem a "szokásos" helyemen, a horgászhelyem előtti két gödörbe. Etetőanyagként durván két kiló Gigamino Three bojlit és fél kiló halas pelletet használtam. Az egyetlen újításom az volt, hogy az aznap készített, még ki nem szárított, teljesen puha bojlikat használtam fel az etetésre.

augusztus 19th, 2007

Félreértés tisztázása 2. Zalamerenye NEM Merenye!

aug 19 2007

Ismét egy sajnálatos halpusztulásról kell beszámolnunk, ami viszont félreértésre adhat okot, pusztán a NÉV HASONLÓSÁG miatt.

Az RTL Klub hírei között megjelent egy "Tömeges halpusztulás Zala megyében" című cikk. Ez a tó Zalakarostól északra található (Google térkép), vagyis ismét SEMMI KÖZE tavunkhoz.

július 25th

Félreértés tisztázása. Mernye nem MerEnye!

júl 25 2007

Kedves Vendégeink!

Egy félreértést szeretnénk tisztázni Önökkel. A sajtóban megjelent hírek szerint Mernyén (M-e-r-n-y-e, és NEM M-e-r-e-n-y-e!!!) tömeges halpusztulás történt! Fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét arra, hogy az említett helység neve csak HASONLÓ Merenyére, de az Kaposvártól északra, a 67 számú út mellett található!

Google térkép

A merenyei horgásztavon (nálunk) MINDEN a legnagyobb RENDBEN van. Szerencsésen átvészeltük az elmúlt meleg időszakot, és csak minimális vízvezteség jelentkezett (ez ilyenkor teljesen normális!). Halpusztulás nem volt, sőt, meglepően jó fogási eredményekről adhatunk számot!

június 30th

Baráti Bojlis Találkozó, 2007 végeredményei

jún 30 2007

Előző nap reggel még az 5 tonnának örültünk. A találkozó végére a résztvevők összesen 6 tonna pontyot fogtak.
Hihetetlen, és páratlan eredmény ez. Merenye megmutatta, hogy mit tud. Viszont mit sem ér a hatalmas halfogás lehetősége, ha nem lettek volna az ügyes kezű horgászok, akik ki tudják használni ezt.
Az eredményhirdetésen ezt a 6 tonnát a résztvevők döbbenettel fogadták,
majd mikor tudatosult mindenkiben hogy mit is jelent ez a mennyiség,
hatalmas tapsviharral illették a Merenyei Víztározót.

június 29th

Részeredmények 06.29, este

jún 29 2007

Elértük! A ma esti összesítés a résztvevők hihetetlen teljesítményét, és a Merenyében rejlő lehetőségeket bizonyítja a majdnem 5,2 tonnányi összfogás. Ígéretes éjszakának nézünk elébe, legalábbis izgalom szempontjából, mivel az elsőtől a tizenegyedik helyig bármilyen sorrend kialakulhat, hiszen pár nagytestű ponty fogásával több helyet lehet előre ugrani.