Archívum - 2007 - Történet

Dátum
Típus

augusztus 19th

Félreértés tisztázása 2. Zalamerenye NEM Merenye!

aug 19 2007

Ismét egy sajnálatos halpusztulásról kell beszámolnunk, ami viszont félreértésre adhat okot, pusztán a NÉV HASONLÓSÁG miatt.

Az RTL Klub hírei között megjelent egy "Tömeges halpusztulás Zala megyében" című cikk. Ez a tó Zalakarostól északra található (Google térkép), vagyis ismét SEMMI KÖZE tavunkhoz.

július 25th

Félreértés tisztázása. Mernye nem MerEnye!

júl 25 2007

Kedves Vendégeink!

Egy félreértést szeretnénk tisztázni Önökkel. A sajtóban megjelent hírek szerint Mernyén (M-e-r-n-y-e, és NEM M-e-r-e-n-y-e!!!) tömeges halpusztulás történt! Fel szeretnénk hívni mindenki figyelmét arra, hogy az említett helység neve csak HASONLÓ Merenyére, de az Kaposvártól északra, a 67 számú út mellett található!

Google térkép

A merenyei horgásztavon (nálunk) MINDEN a legnagyobb RENDBEN van. Szerencsésen átvészeltük az elmúlt meleg időszakot, és csak minimális vízvezteség jelentkezett (ez ilyenkor teljesen normális!). Halpusztulás nem volt, sőt, meglepően jó fogási eredményekről adhatunk számot!

június 30th

Baráti Bojlis Találkozó, 2007 végeredményei

jún 30 2007

Előző nap reggel még az 5 tonnának örültünk. A találkozó végére a résztvevők összesen 6 tonna pontyot fogtak.
Hihetetlen, és páratlan eredmény ez. Merenye megmutatta, hogy mit tud. Viszont mit sem ér a hatalmas halfogás lehetősége, ha nem lettek volna az ügyes kezű horgászok, akik ki tudják használni ezt.
Az eredményhirdetésen ezt a 6 tonnát a résztvevők döbbenettel fogadták,
majd mikor tudatosult mindenkiben hogy mit is jelent ez a mennyiség,
hatalmas tapsviharral illették a Merenyei Víztározót.

június 29th

Részeredmények 06.29, este

jún 29 2007

Elértük! A ma esti összesítés a résztvevők hihetetlen teljesítményét, és a Merenyében rejlő lehetőségeket bizonyítja a majdnem 5,2 tonnányi összfogás. Ígéretes éjszakának nézünk elébe, legalábbis izgalom szempontjából, mivel az elsőtől a tizenegyedik helyig bármilyen sorrend kialakulhat, hiszen pár nagytestű ponty fogásával több helyet lehet előre ugrani.

Részeredmények 06.29, reggel

jún 29 2007

A Fischer Team még mindig tartja az első helyét, de a Penta Szeged Csapata a 8. helyről az elmúlt éjszaka fogásával (ami 160 kg volt) a második helyre jött fel. A következő 24 órában még okozhatnak a Fischer Team-nek nem várt meglepetést.
A Gigant Baits Csapata megtorpant, de nem adták fel. Keresik a sikertelenségük okát.

június 28th

Részeredmények 06.28, este

jún 28 2007

A délelött borús, és szeles volt. Délutánra kiderült az ég, és a szél is szellővé enyhült.
Az erős éjszaka után csendes volt a délelőtt. Itt-ott egy-egy fogás, pár méretesebb ponttyal. A délután szerencsére több halat hozott a résztvevőknek.

Az esti összesítés kellemes csalódást okozott.

Részeredmények 06.28, reggel

jún 28 2007

Elérkezett a reggel. Már most túlszárnyalták a résztvevők az elmúlt évi eredményt, ami jelenleg több mint 3,5 tonna, és még messze van a vége.

Az éjszaka folyamán csepergős időnk volt, ami jót tett a víznek, és a halaknak egyaránt.
A helyezések érdekesen alakulnak. Ha visszalapozunk az elmúlt napok eredmény listáira, akkor szinte majd minden mérésnél van, aki hátrébb kerül, vagy pedig hírtelen előbbre tör, és ettől válik érdekessé, kiegyensúlyozottá a találkozó.

június 27th

Részeredmények 06.27, este

jún 27 2007

Délután újból beborult, a szél is felerősödött, de ez a csalik behordását és a fárasztást nem befolyásolta.
Kíméleti terület melletti hely fogáseredménye érdekesen alakult, ugyanis nem produkál akkora különbséget, mint amit vártak a résztvevők.
Az éjszaka ismét kérdéses lehet, mivel elkezdett csendesen szemerkélni az eső, ami meghozta a régóta áhított felfrissülést. Reggel már okosabbak leszünk…

Részeredmények 06.27, reggel

jún 27 2007

Sokat sejtető éjszaka hozta a remélteket, hiszen az ezen időszak alatt fogott 600 kg hal a résztvevők hozzáértését bizonyítja.

Jelenleg a legnagyobb fogott halunk 18,90 kg, amit a Lake Monster Team fogott.

Pillanatnyilag az idő derült, némi szellő kiséretével, de talán így is marad egész napra.

Kíváncsian várjuk, hogy mit szólnak ehhez az időjáráshoz a Merenye Horgásztó "lakói".

június 26th

Részeredmények 06.25, este (FRISSÍTVE!)

jún 26 2007

A tervezett számítások beváltak!
Az 1,5 tonna fogás alig 24 óra leforgása alatt nem kis teljesítmény a versenyzők részéről.
A hidegfronttal megérkezett a szél is, ami átforgatta a tó vizét, így a mélyebb rétegekbe is oxigénben dús víz került. Ez megerősítette a mélyebb szakaszokon horgászók esélyeit is, mivel ezeken a helyeken is elkezdett táplálkozni a ponty.