Decemberi nonstop peca! (07.12.01-töl 07.12.17-ig.)

dec 8 2007

Imperiálosok lent vannak a régi 7-esen, hétfőn Birki András kezdet eddigi fogása 2db 9 körüli, 1 db 13-as, 1db 18 kg
December havában, legalábbis amíg rájuk nem fagy. Megosztva egy hónap hideg vízi pecát vállaltak fel Birki András, Fekecs János, Drahota Mihály és Csörgő Tamás, mint Magyarországi Imperiál forgalmazó és teszt horgászai szeméjében.
December 4-dikére 5-dikére és 6-dikára virradó éjszaka eseménye!
Birki András kitartása további eredménnyel bír, ugyanis mára virradó éjszaka 01: 40 húzós kapással egy 12 kg tükröst fogott, majd ezt követően 03: 10 maszatolós kapással egy 13, 60 tövessel zárta az éjszakát. Virradatra 60-70 méteren körkörösen befagyott, ami délutánra felolvadt így András folytatni tudja nem minden napos igazán hideg vízi horgásztúráját.
További sikereket kívánok neki. Holnap újra jelentkezem és beszámolok a történtekről.
Andrással 5-dikére virradó éjszaka a következők történtek. Éjszaka erős északi szél volt, ami a hideg ellenére nem engedte a tavat lefagyni. Saját maga is meglepődött, 2:20- kor felvisító kapás jelzője hangján, mivel húzós kapással egy 14 kg töves jelentkezet, amit csónakból sikeresen szákolt, majd azonnal még a csónakban mérlegelt és visszaengedet, nehogy le fagyon a nyálkahártyája, vagy ne adj Isten a kopoltyú lemezei. Ez a hal elpusztulásával járna. Megjegyzem, András helyesen és sportszerűen járt el, mivel egyedül van.
András, a fogása vissza engedése után újra csalizott, majd eltöprengett hogy milyen kegyes a december hozzá. Hisz hétfő óta 7 db nem akármilyen halat sikerült fognia. Majd pedig nyugovóra tért avval a gondolattal, hogy ha reggelig nem történik semmi, akkor is eredményes volt az éjszakája.
De nem így történt. Hajnali 4: 10 kor szintén húzós kapás, egy 15, 20 kg töves jelentkezet, amit szintén csónakból sikeresen szákolt és mérlegelés után azonnal visszaengedet.
András, telefonbeszélgetésünk végén megjegyezte, ha nem lesz szél, akkor lehet, hogy éjszaka ráfagy a tó széle. Majd meglátjuk... Túrájának utolsó éjszakájának történéseit is megosztom a honlapunk látogatóival.
Mikulás rendesen megtréfálta Andrást!
Előző este gondoltuk hogy le fog fagyni, legalábbis a széle. E helyet a tó 90 % egybe függően lefagyott kb. 1 cm vastagon.
Na de mivel is lepte meg kitartó Andrásunkat a Mikulás?
Éjszaka arra ébredtem hogy csipognak a jelzőim, azon töprengtem, vajon mi lehet ez? Kapás vagy, bele úszás? De miután kimentem a lakókocsimból, rá kellet döbbennem arra, hogy jól gondoltam... kezd lefagyni.
Tehát a jelzőim csipogásának az volt az oka, hogy ahogy torlódik a jég, úgy húzza, vonja a belefagyott zsinóromat.
Kikapcsoltam a jelzőimet és evvel sorsukra hagytam a botjaimat, avval a gondolattal, hogy majd reggel kitekerem ismeretlen helyre sodródott horgaimat. Azzal lefeküdtem...
Reggel nemigen akaródzott a meleg ágyból kijönnöm, de győzőt a kíváncsiság és felkeltem.
Igencsak meglepődtem, mikor a tó nagy részét befagyva láttam, a párától lejegesedet botjaimról nem is beszélve. Gondoltam ezt a MIKULÁSI meglepit kibírtam volna hagyni.
A látvány arra késztetet, hogy várjak délig, hátha felszakad a jég, és így könnyedén kitekerhetem a szereléseim. De nem így történt. Űgy hát csónakba szálltam, majd a jeget elöttem törve, közben a botom orsójára a felszabadított zsinórt tekerve, haladtam a horgaim felé.
Meglepődve tapasztaltam miután kb. 30 méter volt vissza, hirtelen a botom elnehezedet, és halat sejtetetve, tovább törve a jeget egyre biztosabbá vált, hogy vendégem van. Miután meg is láttam és egy rövid fárasztás után sikeresen szákoltam, azonnal mérlegeltem 14 kg tükrösömet. Örömömben felkiáltottam. Ez igen! Csak hozott valamit a MIKULÁS
Azt már le sem merem írni, hogy a maradék kettő botom kiszabadítása során is hasonló módon jártam. Akik látták nem kis csodálkozásukra, például Kópházi Zsolt aki szintén a vízen horgászott. Utolsó kettő botomon egy 11 kg-os és 8 kg-os volt.
Ma haza mentem, de ha az idő engedi, abban az estben hétfőn folytatom a túrámat. Ma Drahota Mihály és Fekecs János teszthorgász társaim megérkeztek, de várniuk kell, hogy a jég valamelyest felolvadjon. Hasonló fogást kívánva nekik búcsúzom, és köszönöm a fórumra érkezet jó kívánságokat, és gratulációkat.
Sporttársi üdvözlettel, Birki András

December 6-dikán délután megtörtént a váltás!

Mint említettem már, Fekecs János és Drahota Mihály váltotta teszttársukat, Andrást.

Az elmúlt nap estéjén Misi utat törve a jégen behordta horgait, aminek meglett az eredménye. Egyik botján egy 11 kiló körüli jelentkezett, amit szákolás után azonnal vissza is eresztet. Teszttársa János csak mára szánta el magát, hogy a jeget maga elött törve bekűzdje horgait. Kíváncsian várom a holnapra virradó éjszaka fejleményeit. Előre láthatóan az időjárás esősre fordul, ami a hártyás jeget el fogja vinni, és evvel horászható lesz a tó!

December 7-dikén 20: 00-kor Misinek a botján maszatolós kapással, olyan kilences forma jelentkezett, amit csónakból fárasztott és rövid idő alatt megszákolt. Az időjárásra való tekintettel ki sem hozta, mivel az előre jelzett eső megérkezet. Az eső a további horgászatott, megnehezítette, mert a jégmező felszakadt, töredezett. Így a szél elkezdte sodorni, a kapás jelzők meg gondolhatjátok, állandóan szóltak. Így hát inkább kikapcsoltam őket és lepihentem.
Jánosnak viszont éjfélkor jött egy 13-as töves vendége, ami szintén maszatolós kapással jelentkezet. Bevágás után partról történt a fárasztás, majd sikeres szákolás, és mérlegelés után azonnal vissza engedte.
Drahota Mihály 9-dikén reggel haza indult és Ács József vette át a helyét egy éjszaka erejéig. Misi utolsó éjszakáján egy 11, 50-est fogott, ami maszatolós kapással jelentkezet.
János nem volt ilyen szerencsés, de azért egy becsület gólt szerzett magának egy 4, 50-nek köszönhetően.
Ács Józsi 10-dikén reggel távozott, de nem eseménytelenül. Az enyhülésnek köszönhetően a következőket fogták az éjszaka során. Józsi 16, 50-es és egy 8-as körülit.
Jánosnak jobban ment, 7,50 kg, 11,00kg, 11,50kg. Miután Ács Józsi távozott János napközben fogott még egy 13, 50-es tövest 12,00 kg, 11,00 kg, 9,00 kg, 7, 00 kg tükröst.
János holnap reggel távozik de, Birki András visszatér, és tovább vallatja a hideg vízi horgászat lehetőségeit.
Mivel az idő fagypont fölé emelkedet, így hozzá járultam, hogy a halakat fotózzák, ami Ács Józsinak köszönhetően meg is történ. Viszont, ha János éjjel fog valamit, akkor nehéz lesz, mert egymaga van, mint ahogy András is egy maga folytatja.

János utolsó éjszaka alábbiakat fogta! Este kilenc óra körül kapás a középső boton, csali: monster banán+banan flaying, tükrös kb. 11 kg, 23. 30 óra körül kapás a jobbos boton, csali monster cw pasztázva. 14, 5 kg tőponty, 03, 45 óra 7 kg töves.

Holnap, vagyis December13-dikán kimegyek Merenyére.
András be fog számolni mi történt kedd óta, majd készítek néhány fotót.
Ha minden jól megy, akkor estére fent lesz az oldalon.
Előzetesnek csak annyit hogy András tegnap estétől ma estig 7db Ponty összsúly 68, 7 kg 24 óra átlaga 9, 81 kg

Bendi

Ahogy ígértem ki is mentem. Meglepettségemben majdnem seggre ültem attól, ahogy András beszámolóját hallgattam. A következők történtek.
"Kedd este megkezdtem a horgászatot. Enyhe idő volt gyenge északi széllel. Fekecs János barátom távozásakor jelezte, hogy szerinte be fog jönni nekem a meleg fronthatás. Amit egy erőteljes hidegfront hatás tol maga előtt, ami hétvégére fog ideérni fagypont alatti hőmérséklettel. Lehet hogy ennek a véletlennek köszönhető a kiemelkedő fogási teljesítményem az elmúlt 72 órában, amit most fel is sorolok."

Kedd este kezdet! Szerda Csütörtök
00:30 16,60 kg 00:30 11,00 kg
01:40 10,40 kg 02:10 10,50 kg
03:20 13,00 kg 03:40 6,00 kg
05:15 10,80 kg 04:30 9,00 kg
08:20 11,70 kg 05:25 19,00 kg
12:15 8,20 kg 07:30 9,00 kg
23:30 20,20 kg 08:45 12,00 kg
11:30 9,00 kg
13:20 12,00 kg
14:00 10,40 kg
14:20 13,00 kg
15:00 8,00 kg

Úgy érzem most már érthető, hogy mért ültem majdnem seggre December közepén.
Még megjegyezném, hogy miközben fotóztam a 20,20-ast és a 19-est András egyik botján húzós kapással jelentkezett egy jó 9 körüli, amit Én fárasztottam személyesen. Mit is mondhatnék… elég furcsa érzés volt fotózás közben úgy 5 fokos halat fogni… olyan hideg érzés volt, nem úgy mint nyáron.
Ma délután megérkezett Csörgő Tamás és együtt folytatják a horgászatot. Továbbiakban is figyelemmel ksérem az eseményeket, és érdemben tájékoztatom a tisztelt Nagyérdeműt.

Ma este beszéltem Csörgő Tamással, elmondása szerint több
mint 200 kg halat fogtak Andrással elmúlt 24 órában.

Holnap estére készít egy részletes beszámolót az eseményekről.Ahogy megkapom, azonnal felrakom az oldalunkra, szerintem
érdekes lesz a hóesés meg minden, kíváncsian várom.

Bendi

December 14-én érkeztem Merenyére Andris barátom mellé.

Aki nagyon jó hírrel fogadott, hisz az éjszaka fogott egy 20,2 kilós tükröst!
Mivel most horgásztunk először együtt, így kissé későn kerültek a helyükre a végszerelékek.
De az első hal nem váratott magára sokat ugyanis a behordást követő egy
órán belül már a matracra került egy hibátlan 12,3 kilós tükrös.
Este fél nyolc körül hatalmas széllel (kb 80km/órás) megérkezett a
hidegfront ami hatalmas havazást is magával hozott. Így el lehetett
képzelni,hogy nem volt egy léányálom a szerelékek visszahordása.
Hatalmas hullámokkal kellet megbírkóznunk minden halnál!
De megérte a nagy küzdelem, mert egész éjjel fogtuk a halat!
Sokszor magam is megkérdőjeleztem, hogy normálisak vagyunk???
Reggelre hulla fáradtan estünk ágyba, de a 13db éjjel fogott hal mindennél többet ért.
Pénteken napközben nagyon hideg szél fújt, a levegő kb -2 fok a víz pedig 1,2 fokos volt.
Nappal még sikerült négy halat fognunk, majd utána mitha elvágták volna ugyanis ma reggeli kapás sem volt!
De azért panaszra semmi okunk nem lehet, hisz 24 óra leforgása alatt 17
darab halat fogtunk, majdnem 220 kilógrammos összsúllyal!!!


V
égezetül felsorolnám a halakat:12,2 kg 12,3 kg 14,7 kg 10,3 kg 14,0 kg

12,5 kg 12,3 kg 17,0 kg 11,0 kg 11,8 kg 12,7 kg 10,0 kg 10,5 kg 15,2 kg 15,0 kg 16,2 kg 11,0 kg

Összsúly: 218,7kg 12.9 kilós átlagsúly!!!

Üdvözlettel:Csörgő Tamás
Imperial Baits Team

 

Tamás tegnapi vagyis 15-dikei távozása után Birki András egy maga fojtatta a maratoni pecát.

Elmúlt 24 óra eredménye 3: 40 maszatolós kapással de viszont a hideg ellenére virgoncan védekező 8 kg tükröst fogott, majd 5: 20-kor szintén maszatolós kapással egy 10 kg tövest, ami ellenkezőleg viselkedet, vagyis gyenge védekezést tanúsított.

András holnap 17-dikén haza utazik, Drahota Mihály viszont szerdán érkezik, és fojtatja, a horgászatott, ha be nem fagyunk, ami viszont nagy valószínűséggel be fog következni a napokban.


A mai napon, 17-én haza kellet mennem, amit egy kicsit nem is bánok, mert elég kemény volt az elmúlt pár nap.

Legalábbis a hidegre vonatkoztatva. Elmúlt éjszaka eseménytelenül telt el a halak részéről. Talán a szélnek köszönhetően nem fagyot le a tó. Amennyiben még szombaton is nyílt víz várna, abban az esetben vissza térek hozzád Merenye. Ha szerdán le tud menni Drahota Mihály, akkor együtt folytatjuk ennek a csodálatos tározónak télvízi vallatását, ami eddig sem bánt mostohán velem a fogásokra, és a vendég szeretetre vonatkoztatva.
Nonstop peca végén lesz egy összefoglaló írás. Addig is néhány képet küldtem, melyek szemléltetik a körülményeket.

Sporttársi üdvözlettel, Birki András

Katona Zsolt ( Érd) képe

Gratulálok a szép fogásokhoz!

Tényleg nem mindennapi a teljesítményetek amit produkáltatok ebben a hidegben.
A kitartásotoknak meg lett az eredménye, hiszen nagyon sok szép halat fogtatok.
Ez az eredmény még tavasszal és ősszel is irigylésre méltó.
üdv: Kicsi

Kutyáncsánin Borisz képe

Öszinte elismerésem srácok:)

Sziasztok!!
Olvastam az irásokat,és azt is,hogy hatalmas hullámzásban,és hóesésben hordtátok a cuccokat!!
Én is ébredtem már fehér tájra,és én is hordtam már hatalmas hullámokban,de mégis azt kell mondanom,hogy nem vagytok normálisak:):)
Nem is tudom mit is mondhatnék....
őszintén gratulálok a gyönyörű szép fogásokhoz!!
Ezt egy nyári peca alkalmával is meg irigyelhetnék!
Egy Boilie-s szebbet nem is kívánhatna így éve vége felé,ilyen zord időben!!
Még egyszer gratulálok a szép teljesítményhez,és külön gratula Birki Andrisnak a 20+ hoz!!!
Csak így tovább!!
Üdv: Borisz

KÖSZÖNÖM NEKED MERENYE!!!

safihoho képe

Ez nem semmi!

Hát igen csak magamat ismétlem,gratula,gratula a kitartásért:)
Ilyen zord időben,fuúúú de a halak kárpótolnak mindenért:-)
Tehát még egyszer, gratula Andrisnak és Tominak a szép eredményért:))
üdv:safi

tomycarp képe

Ami sok az

Ami sok az sokk!!!:):)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt már nem hiszem! Illetve igen, csak éppen egy kicsit kezdek már sokkot kapni a hallottak-látottaktól.
Na azért csak hajrá-irány az ajándékcentrum, akarom mondani a tórekord ponty, mert ezek után már nem is tudom hogy mi mást kíván6nék!
Ja és külön gratula az újabb 20+hoz Andris!!!
Üdv:Tomy

tomycarp

Inhof András képe

A mindenit!

Először is,míg ezek bojlizgatnak én itthon nyakig olajban (nem halolaj) töltöm a napjaimat. Úúúúúúúúúúúútálllllak benneteket!!!!!!! :D
Komolyra fordítva nagyon irigykedem (még mindig) és nagy gratula az erdedményetekhez!!!
Üdv.:grass

Üdv.:grass

safihoho képe

Megtaláltad tesó.:-)

Csiripeltek a madarak:-)
gratula a 20+oshoz:)
Csak így tovább!!
üdv:safi

safihoho képe

Gratula!

Csak gratulálni tudok a fiuknak a kitartó eredményes pecáért!
Gyerünk Andris, keresd meg azt a 20+ost:)
üdv:safi

jancsik robert képe

carp-k team

Sziasztok srácok!Április 21-27-ig megyek az 1-es állásra.Tudtok valamit a helyről?milyen iz lehet jo?merre kéne és mekkorát húzni?minden info jol jönne!köszi nektek

jancsik robert

Csörgő Tamás képe

Sajnos én a héten se tudok

Sajnos én a héten se tudok lemenni Merenyére!
De Andrisnak sok sikert kívánok!
Lehet, hogy egész héten egyedül lesz hiszen Miska is tele van melóval!
De kitartás Andris!
Jöhetne már egy 20+ os!
Bocsi Andris!!!
Üdv mindenkinek:Csörgő Tamás
Imperial Baits Team

Csörgő Tamás képe

Köszönetnyílvánítás és gratuláció

Ezúton szeretnék gratulálni teszthorgászaimnak!
És megköszönni az eddigi munkájukat illetve az idei szereplésüket!
Remélem,hogy a következő évben is minimum ilyen eredményeket hoztok!
Üdv mindenkinek:Csörgő Tamás
Imperial Baits Team

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.