Bojlis tábor 4.nap

júl 18 2010

Csütörtökön rántottás reggelink elfogyasztása utána vendégünk vezetésével kérdezz-felelek játékot játszottunk. Természetesen a kérdések a ponty horgászatra vonatkoztak. Értékes nyereményekkel lettek megajándékozva a leggyorsabbak, legtájékozottabbak.
Délelőtt kezdetét vette 24órás házi verseny ahol csak az 5 kilónál termetesebb pontyokat vettük figyelembe. Délután Pusztai Szasza 14.53 kg tükrösét fényképeztük amivel átléptük a 600kg összsúlyt. A frissen gyúrt bojlik nem hazudtolták meg önmagukat. A legfogósabb csalinak egy szem 22- es frankfurti kolbászos bojli bizonyult bedippelve. Nem volt ritka, hogy a behordás után 5-10perc elteltével már kapás volt. Ritka erős halak akadtak horogra. Volt, hogy az 5-6 kilós példányok akár 8-10perces fáraszt is igényeltek Fej- fej mellett haladtak a „versenyzők”. Mészáros Ricsi és Pusztai Szasza pár óra elteltével már közel 30kilónál jártak, de a többiek sem tétlenkedtek. A tanultak alapján különböző kis trükköket próbálgattak, más-más etetési taktikát. A Moro fivéreknek a parafa rúddal való kikönnyítés vált be. Tolnai Tamás és Hering Dani a nagyobb pontyokra pályáztak, mert dupla 22 es golyóval csaliztak. Érdekes, hogy az egész tábor ideje alatt inkább a 60-80 méterre bevitt bóják működtek ellenben a 200-250méteres etetéssel. Az utolsó éjszaka mozgalmasra sikeredett a sok szép fogások miatt. 4 fiatal úgy döntött inkább a szabad ég alatt éjszakázik, egész közel a botokhoz.
Gergő közel 25kilóval levolt maradva az élmezőnytől de a reggeli nagy hajrájának köszönhetően ő vehette át a győztesnek járó díjat. Második helyen végzett Pusztai Szasza aki egész héten végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A dobogó 3.fokára Mészáros Ricsi állhatott fel. Igen izgalmas 24 órát tudhatnak a srácok maguk mögött, mert a 4. és a 10. hely között mindössze 6kilo differencia volt. Természetesen a termetesebb példányokat mind lefotóztuk.
Összesen a 4és fél nap alatt 125db ponty, és 1db. Amur került matracra ez 718 kilogrammot nyomott 5.7 kg átlagsúllyal. A tábor legnagyobb hala 14.60kg Tolnai Tamás nevéhez fűződik.