3/3

Sziasztok!

Szeretnék információt kérni a 3/3-as bojlis helyről:

- milyen a horgászhely? (elfér 6 bot? van árnyék?)
- milyen távolságra kell horgászni?
- van akadék?
- milyen csali a fogós?
- milyen ízzel érdemes augusztusban csalizni?
- stb...

Minden információt előre is köszönök!

Üdv.: Baranyai László

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Flaska Ambrus képe

A 13-as hely

Sziasztok! Érdeklődnék agusztus elején megyünk ketten horgászni a 13ra, milyen mélyen kell ott horgászni és mekkora ott a víz? Ja és ketten el lehet férni azon a stégen?

Mentők Pécs

nagy krisztián képe

15-ös hely

Sziasztok!Most megyek elsőnek merenyére ha tudna valaki mondani egy pár szót a helyről,akkor meg köszönném!

alcapone képe

Szia! Egy hete jöttünk haza a

Szia!

Egy hete jöttünk haza a 14-15 helyről nem volt sok szerencsénk az időjárással.
A 15 helyen nem jöttek igazán nagyok sőt rengeteg kilón aluli is mindent felvett.
A barátoméknak volt szerencséjük a 15-s hellyel átlagosan 48 kilósok 2 db tíz körüli és 2db éppen felette lévő hal jött.
Kb 170-200 méterre lett bójázva a meder egyenletes teljesen és valamelyest iszapos is ot bent viszont eléggé kemény talajra találtunk. Érdekes mert bent volt leakadás is.
Pár bottal dobálva is lett kb 70-90 méterre ott is jöttek .
Érdekes módon mindegy volt mi lett felkínálva jöttek golyóra halas, édes, amúrozóra is pellettre egyaránt.
Remélem valamiben tudtam segíteni sok sikert és jó szórakozást.

Attila

nagy krisztián képe

Köszönöm szépen!

Remélem nekünk is lesz hozzá szerencsék!Köszi a tanácsokat!

Lőrincz Viktor képe

3/3

Szia Laci,

Tavaly voltunk ott és nagyon jó hely szerintem.
A horgászhely tágas akár 4 személy is kényelmesen elfér.
Az mindig jó kérdés, hogy milyen messzire, nekünk az vált be igazán, hogy a zsilip környékét horgásztuk meg 3 bottal (a zsilip köröl kb.10m sugarú körben esik a meder kb. 20-25cm-t.) Innen sok hal jött de 15kg alattiak. A másik 3 bottal padig inkább jobbra húztunk a zsilip vonálát megtartva, szinte a napijegyesek elé (nem tudnak odáig eldobni). Innen a nagyobb halak jönnek 15 felettiek.
Izesítés pedig a büdös volt frankó: rákos, májas, Squid&Octopus.
Csináltunk egy csak magvas etetést a gátnál a helytől balra, kukuricával csalizva gyönyörű amúrok jöttek.

Remélem tudtam segíteni valamelyest.

Bodnár Zsolt képe

Információ gyűjtés

Sziasztok!

Aki már volt a 3/3-as helyen, legyen kedves néhány infót megosztani velem, hogy kb. merre érdemes behúzni, milyen távra, vannak-e esetleg gödrök vagy valami "akadó" amit meg kellene keresni.

Minden segítséget megköszönnék a hellyel kapcsolatban! Szeptember utolsó hetében megyek...

Köszönettel:
Bodnár Zsolt

Szabó Dániel képe

3/3

Szia Zsolti!
Mi július 2-án megyünk a 3/3-ra. Amint megjöttünk megírom a tapasztalatokat.
Viszont én is örülnék neki ha valaki megosztaná velünk az infóit a hellyel kapcsolatban.
Üdv: Dani

Bodnár Zsolt képe

Élménybeszámoló?!

Szia Dani!

Nagyon érdekelne, hogy milyen eredménnyel végződött a túrátok a 3/3-on?!
Mekkorákat sikerült fogni, milyen etetési stratégiával és melyik területekről?!

Válaszaiddal sokat segítenél!

Üdv.
Zsolt

Szabó Dániel képe

Élménybeszámoló 3/3

Szia Zsolti!

Bocs a csúszásért...
Szóval július 2.-tól voltunk 12.-ig a 3/3 helyen. Igazából a helyzet az hogy rohadt meleg volt a víz, ugye ekkor volt mikor Pécsen is megdőlt a melegrekord és ezt a halak is érezték. A taktika egyik része az volt, hogy a zsilip vonalát horgásszuk 3 bottal egyértelműen ponytra kevés etetéssel (csak egy marék pellet, illetve bojli, továbbá néha kb 1 maréknyi vegyes szemes), a másik része az volt, hogy a nádfal előtti részeket ugyancsak 3 bottal, akár amurra akár pontyra. Itt inkább a szemes takarmányok kaptak fő szerepet(száraz kukorica, főtt-erjesztett kukorica, főtt kendermag, lucerna pellet).
Sajnos nagyon nem ment a hal... Ezért a belső (gát vonala) botokat szinte folyamatosan raktuk át naponta. Horgásztunk keményet, iszaposat, illetve átmeneti részeket is. Ezeken a botokon kb 12 kilósig jutottunk, úgy, hogy a végére már variáltuk a csalit mint a hülyegyerek. A legnagyobb problémát abba is láttuk, a kis tescos (retúr) ponytok még a 3 darab 20-as golyót is úgy felvették mint a sz.r és hiába etettünk keveset, szerintem a nagyok elől állandóan felvették a horgot a kisponytok. Legjobban talán a májas bojli ment. Ezen a részen nemigazán találtuk meg a tutit, így tanácsot sem adok.
A zsilip közvetlen közelében lévő árkot, törést először Regős Gyuri barátunk felhívására nem horgásztunk, mivel jólelkűen elmondta, hogy egy szép harcsa birodalma az már. Az eredménytelenség miatt később úgy gondoltam azért mégis megpróbálom az a részt. A legjobb fogás egy 7 kiló 41 dekás Barum márkájú gumiabroncs lett.
A nádfal valamivel jobban működött itt 12 kiló 75 dekás amurig jutottunk. Itt több féle etetést is kialakítottam. A legnagyobbat úgy fogtam hogy a nadfalból 3 szál nádat behajtottam a vízbe, hogy frankón felfeküdjön a vízre és közvetlen alá olyan 90 cm hosszú előkén belebegtettem a kukorica fűzért, itt semmit sem etettem. A másik ami még aránylag jól adott az a gáttal párhuzamosan futó a nádtól kb 20 méterre lévő kemény rész és iszapos rész váltása. Megpróbáltam még a fentebb említett 3 szál nádas dolgot máshol is úgy hogy alá etetek magvakkal illetve édes bojlival, ez azt eredményezte hogy fenékről csak kisebb pontyok és amurok jöttek kb 5 kilóig, lebegtetve meg 12 kilóig jutottunk. A nád lehajtogatásánál figyeljetek arra hogy elég 3 hosszabb nádat ügyesen lehajtani, ha többet hajtasz le akkor sokáig csak a náddal foglalkoznak és nem a csalival. A lerágott nádcsonkokat másnap levagdostam egy késsel.
Nagyon figyeljetek arra, hogy a zsiliptől számított 20-30 méterig a nádfalak előtt van akadó, több is, a nád előtt kb 15-20 méterre. Ezek szerintem nádtorzsák lehetnek mivel fölé érve könnyen kiszabadítható a zsinór. Általában a nagyobb halak meg is találták az akadókat.
Ennyit tudok segíteni így elsőre, ha valami kérdésed van arra szívesen válaszolok.
Itt is szeretném megköszönni Regős Gyuri barátunknak és Csapatának a hálás segítséget, mindig mindenben a rendelkezésünkre álltak és segítettek ahogy tudtak. Köszönjük!

Görbüljön!

Üdvözlettel:
Szabó Dániel
Architect Carp Team