segítség kérés

Tisztelt Horgásztársak! Szerencsénk volt és Júliusban remélhetőleg szép és sikerekben gazdag 3 napot tölthetünk majd el a tavon! Nem voltunk még sohasem ezen a vizen mert nem tudtunk helyet foglalni, de most végre igen! Nem vagyunk profi bojlisok de 5 éve horgászunk bojlis módszerrel és szép fogások vannak mögöttünk! Szeretnék egy pár hasznos tanácsot kérni tőletek! A 8-as horgász állásra megyünk Júli 17,18,19.-én! Csali, szerelék összeállítás ügyben, milyen messze húzzunk, dobótávolságon (100-120 méteren) érdemes e próbálkozni?
Segítségeteket előre is köszönjük!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Pécsibálna képe

Mi voltunk ketten nyolcas

Mi voltunk ketten nyolcas helyen csupán két napra, úgyhogy sok információt nem tudok mondani, de azért hátha lesz valami hasznos is közötte :P

Szóval: a hely nagyon jó szerintem, bőven elfér szerintem 3 ember is, a sátort fa árnyékolja ha oda teszitek alá, egészen késő délutánig. ha eső van akkor kellemetlen lehet mert nagy lesz a sár. Jobb oldalra kb. 50m-re vannak, balra kicsit közelebb egy 40 körül. hely van bőven.

A vízről: mi csak két bóját raktunk be most, az egyiket nagyon picit balra kb. 150m -re, onnan szépen jöttek a halak (8-9 kg átlagsúllyal) a másikat meg áthelyezgettük 12 óránként, mert nem igazán jött róla hal

A mederviszonyok: akadó nincsen, kemény terület csak 200 m után, de az is nagyon kevés. mindenhol kb. 20-30 centis iszap van és kb. 2m-es mélység. Állítólag a helytől balra (egyvonalban a zöld WC-vel ami van a parton, majd meglátjátok) van 80-90m-re egy kisebb árok (fél méter mély), mi kerestük tapogatórúddal de nem találtuk, azért próbáljátok meg, hátha. Azt mondták nekünk hogy gyakran ad 20+ os halat.

Csali: halas, májas - ezeket mondják mindig, hogy merenyén ezek a nyerő ízek nekünk is nagyjából így volt, de mi epres-halas pelletettel horgásztunk (azt nagyon húzták) és májas bojlival (kissebb sikere volt, de a legnagyobbak arra jöttek). A tóparti büfénél lehet kapni halas pelletet, nagyon dicsérik, nekünk még nem volt lehetőségünk kipróbálni. Etetési praktikák: mindenki azt mondja, és mi is így tapasztaltuk, hogy: a kevesebb, jobb. Egy marékkal koncentráltan a csali köré (esetleg pva zacskó/ zsinórral) és ennyi. ugyanazzal etess amivel csalizol, nem kell / szabad túlzásokba esni a mennyiséggel.

Tapasztalatom szerint nagyon segítőkészek ott, nyugodtan kérdezzél bármit bárkitől, ők jobban tudnak segíteni.

csff csdd képe

furcsa

Nem ide tartozik csak megjegyzésként írom. Nem mindig van ez igy se az ízekkel se az etetéssel... Nekünk is mindig ezt mondták. Odaértük a 4es állásra elsőre többet ráetettünk alapozásként és 2 órán belül mindegyik botról volt hal mindegyik 10 kiló feletti. Utána mindig vettük vissza az etetés mennyiségét,hogy túlzásokba ne essünk. Amíg nagyobb mennyiségű kaját szórtunk addig szó szerint kb. 2 napig ritkán volt bent 6 bot... Kezdet fogyni a kaja mert ilyen evés intenzitás mellett nem lehetett birni :D Közben próbáltuk néhány boton,hogy kevesebbet etettünk vagy alig... akkor nem jöttek nagyon a halak. Utolsó 2 napon megint sokat etettünk megint jöttek a halak... Máskor meg nekünk is az vált be,hogy kevesebbel jobban jártunk. Meg nekünk ezen a túrán a májastól a fűszeresen át a halasig minden volt... :) Vitték is egész jól,de a legjobban a Dynamitnak a Banana-Nut os csalija bizonyult. PEdig volt 32-33 fok amikor eredetileg a májasnak kellett volna mennie...:) Szóval Merenye titokzatos...Ki kell tapasztalni mindig a horgászatok alatt. Idén az is megtörtént,hogy mint irtam nagyon ettek a halak...életünk pecájának indult...:) Erre a 3. nap végétől megálltak. Elvétve volt csak kapás. Volt egy kapásunk azt hittük,hogy megint akadó.. :/ egyszer csak elindult mint az állat...:D Megvolt az első harcsa...eltépte :/ Másnap 2,5 óra fárasztás után mielőtt betudtuk volna emelni a csónakba kihaolt sajnos a horog és elment egy 40 körüli harcsa...És még aznap este BANÁNOS bojlival :DDDDD fogtam egy 15 kg-os harcsát... Miután volt ez a 3 harcsa kaland,újra beindultak a pontyok... Mi se tudjuk mi volt... lehet ráültek az etetésekre mert ízlet nekik a magmix meg a pár szem pellet :DD
Igy utólag csak annyit,hogy magmixet szerintem nyugodtan lehet szórni többet is. Nem jöttek oda rá nekünk a kicsik és nem egy drága etetőanyag...:) Főleg ha táptermény boltban megevszed és megfőzöd :)
Nem akartam okoskodni csak leirtam saját tapasztalatot!!!
Görbüljön!!! ;)

Almási Zsolt képe

Köszönöm a tapasztalataidat

Köszönöm a tapasztalataidat hogy megosztottad velünk! Remélem egyszer összefutunk a vizen, és személyessen egy kupica pálinka mellett megoszthatjuk tapasztalatainkat!

Üdvözlettel! Almási Zsolt

Dobos Zoltán képe

Szia Zsolti! Mi Július 15 és

Szia Zsolti!

Mi Július 15 és 20 között leszünk a 6-os álláson.Nekünk is szintén ez lesz az első Merenyei horgásztúránk.Tanácsot sajnos nem tudunk adni,de egy kupica pálinkára szívesen látunk majd benneteket.

Üdv!

Zoli