21,30 kg, Csörgő Tamás

Fogás időpontja: 
2008. Február 11., Hétfő, 02.30
Tömeg: 
21 300 gramm
Fogás helye: 
Bojlis 06/6

Szombaton Csörgő Tamás keresett meg, és azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy szeretne lejönni két éjszakára a 6/6-os horgászhelyre, vasárnap délutáni kezdéssel, persze csak ha Bujáki Géza nem marad tovább. Mivel Géza vasárnap délelőttre tervezte a hazamenetelt, így nem láttam akadályát a kérésnek.

Hétfőn reggel 7-kor Tamás hívott telefonon. Azt gondoltam valami probléma van, ezért megkérdeztem, hogy miben segíthetek. Tamás szerényen csak annyit mondott: „Szeretném megosztani veled az örömöm, ugyanis első éjszaka 7 db halat fogtam, és már sorolta is: 5, 8, 14 kg-os tükrösök, 10-, 11 kg-os töves, és egy 21, 30-as…
Elcsukló hangon rákérdeztem:
- Jól hallottam Tamás, 20+?!
- Igen, Gyuri jól hallottad!
Annyit még hozzátett, hogy négy év alatt - itt Merenyén - rengeteg 18-19 kg körülivel találkozott már, és szinte hihetetlen, hogy pont így február derekán sikerült megfognia az első 20 felettijét.

Azzal elérzékenyülve elkezdte mesélni, mi is történt valójában:

Vasárnap este bebójáztam, majd fish bojlival csalizott horgaimat élesítettem be. Mielőtt lepihentem volna mindenemet elrendeztem, mivel egyedül voltam, és így csak magamra számíthattam.

Nem kis meglepetésemre éjfélkor elkezdődött egy kapás sorozat, ami szinte reggelig folyamatosan visszatért. A 20 feletti 2:30-kor jelentkezett ejtős kapással. Bevágás helyett a botot felemelve szálltam csónakba. Óvatosan közelítettem meg, és miután a közvetlen közelébe értem, elkezdtem fárasztani.

A fárasztás 20 percig tartott, ami nem kis izgalommal járt, hisz amikor először megláttam a fejlámpám fényénél, már akkor megvalósultnak tűnt az álmom. Lenyűgöző méretű hal volt, de mivel egyedül voltam, így csak a sötétség gratulált a sikeres szákolás utáni örömujjongásomhoz...

Hal faja: 
tükörponty
Kerület: 
100 cm
Horgász csapat: 
Imperial Baits Team
Átmérő: 
50 cm
Hossz: 
90 cm